Politik

Tolk med til lægen.!

Jeg er altså dybt rystet. Hvordan kan det være at vi i vores samfund, der tilbyder SÅ meget til integration – også tilbyder og betaler for en tolk til én som skal til lægen. Også har vedkommende boet her i Danmark i flere år?

Er du ny?

Hvis du lige er ankommet til landet og har brug for hjælp, så kan jeg måske godt forstå det. Men sku da ikke hvis man har boet i Danmark i flere år? Det må da være en kæmpe fejl, og mangel på egen interesse, at vedkommende ikke kan tale dansk! Når du flytter til et land, uanset hvor du kommer fra – så spiller det altså en væsentlig rolle at man fra dag et,- begynder at tale landets sprog. Det er da din pligt.

Hvad så med mig?

Skal jeg også bede om en tolk når JEG skal til læge! Jeg er dansker, født og opvokset i Danmark. Og er lige pt. igennem en større udredning på hospitalet, og jeg har haft læger fra Asien, Kroatien og andre lande til mine undersøgelser. Og jeg har godt nok ind imellem svært ved at forstå hvad de siger. Og jeg betragter mig selv som en der har såkaldte sprog ører. Jeg håber selvfølgelig at lægerne er kompetente til deres arbejde, men fagligheden mht. sproget, det kniber altså gevaldigt. Jeg har tit tænkt på den ældre generation i forbindelse med sproget, de må have det endnu værre end mig. Hvis man ikke har lidt sprog erfaring, så tror jeg at det volder større problemer på sygehusene end vi faktisk anerkender.

“hvem skal nu betale..?”

Det skal forbrugeren, altså borgeren der har brug for en tolk. Det skal ikke være noget der bliver betalt af skatteborgerne. Det kan ikke være rigtigt. Så har du brug for en tolk, så skal du selv betale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *