Uncategorized

Suppe eller NoFinns

Var i biografen i går og se Rob Stewarts sidste dokumentar om udryddelsen af hajer : Sharkwater Extinction.

Jeg har nu længe været forfærdet over at hajens finne bliver afskåret, levende for derefter at blive smidt i vandet. Men jeg var sørme ikke klar over hvor udbredt det er. Kineserne betaler utrolig store beløb for at få fat på hajfinner BLOT for ikke at tabe ansigt, og lave dem til en usmagelig suppe!!!

På en kaj i Hongkong.

Hvis en rig og magtfuld kineser ikke servere hajfinne suppe til sine gæster, så taber de ansigt! Hvad fanden er det for noget pis.!!! Hajerne ER ved at uddø pga. der sidder en eller anden kineser og skal prale…. Jeg ved godt at det bunder i deres kultur og at de tror det kan forlænge dit liv og kurerer dig for alt muligt.Men faktum er, at grundet hajens føde indeholder deres kød utrolig mange tungmetaller og kødet er ikke mere nærende end et æg!

Jeg er faktisk i tvivl om du kan købe haj kød i Danmark, men det er meget udbredt i udlandet. Også selvom det er illegalt i flere lande. Og du kan sagtens risikerer at når du køber en fiskefilet, er det faktisk en haj filet – for nu kalder fiskehandleren det bare noget andet.

Det foregår hver dag, hver time bliver der slagtet hajer. Bare imens du har læst dette indlæg er der flere hundrede hajer der er kastet i vandet – UDEN sine finner, efterladt til at dø på bunden af havet. Mere end 70 millioner hajer mister livet på denne måde. Og dette ROV fiskeri har netop gjort at flere haj arter er på randen til at uddø.


Blot til info

Jeg er selvfølgelig klar over at der er rigtig mange der er bange for hajen. Men i 2017 er der kun registreret 155 angreb i hele verden. Og det er et stort dyr med en kæmpe mund hvilket af den grund gør mere skade end en lille krabbe.

I 2017 var der ifølge statistikken 3318 færdselsuheld i Danmark. Så chancen for at komme ud for et færdselsuheld er større end mødet med en haj på din næste ferie der tager en luns af dig for at finde ud af om du kan spises. For hajer kan ikke lide menneske kød, og det er faktum. Skaden sker når de prøver at teste dig om du er spiselig, og dette ofte med døden til følge.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *