Jeg er faktisk syg!

Orker det bare ikke!

Jeg burde være blevet hjemme i dag. Min krop fra halsen og ned, fungerer bare ikke.

Smerter!

Jeg har arbejdet i 3 timer og jeg har måtte slæbe mig afsted. Mine ben er tunge som bly, mine hofter gør ondt for hvert skridt jeg tager, mine skulder føles som om de er ved at blive adskilt fra torsoen, mine underarme falder af når jeg går rundt med en 3 liters vandkande. Og jeg smiler stadig!

Kl. 10.00 kommer der en pause, og jeg tager en kop the med. Jeg sætter mig ned, smiler og griner med mine kollegaer. Men inden i gør det bare så ondt, at jeg længes efter at min dag er slut kl. 11.30.

Da jeg kommer hjem smider jeg mig på sofaen, mine ben er simpelthen så ømme. Det bobler i dem, som var det bobbel plasten du springer. Jeg er så træt. Det er hårdt at have så mange smerter, og så smile og være glad overfor ens kollegaer. Der går ikke længe før at jeg falder i søvn. Sover i 2½ time, til min mand kommer hjem efter 9 timers arbejdsdag. Han tager opvasken for jeg orker det simpelthen ikke. Kan ikke overskue det. Og jeg prøver at smile, for jeg er jo glad for at han kom hjem til mig. Så der bliver ikke lavet noget husligt i dag, selvom det trænger. Det må vente til i morgen, eller en anden dag.

Vær til stede.

Men det er virkelig noget man skal tage sig sammen til. At være tilstede. Og det er simpelthen så krævende, at kroppen bliver træt. Så ubeskriveligt træt. Min sygdom er usynlig, du kan ikke se den – men jeg kan føle den, i den grad.

Jeg burde være blevet hjemme i dag, men jeg er bare så pokkers tro. Jeg ikke opdraget til at det er okay at pjække, tværtimod. Men nogen gange bider det mig virkelig bagi ved at tage på arbejde, for det går altså ud over det her hjemme. Ens livkvalitet er bare ikke den samme længere. Hverken for mig eller min mand. Og det er rigtig synd for ham. Han kæmper med mig hver dag, og finder overskud. Jeg er dybt taknemmelig for at jeg har ham, ellers ved jeg virkelig ikke hvor jeg ville være i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *